Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Tuff Lottning Foer Svensklagen I Champions League

Tuff lottning för svensklagen i Champions League

Djurgården och Hammarby får det tufft i Champions League-kvalet

Djurgården och Hammarby fick båda tuffa lottningar i den första kvalomgången till Champions League. Djurgården ska möta polska mästarlaget Legia Warszawa, medan Hammarby ställs mot ungerska Ferencváros.

Legia Warszawa är ett av Polens mest framgångsrika lag och har vunnit ligan vid 15 tillfällen. De har också spelat i Champions League flera gånger tidigare, senast 2017/18.

Ferencváros är ett av Ungerns mest framgångsrika lag och har vunnit ligan vid 33 tillfällen. De har också spelat i Champions League flera gånger tidigare, senast 2020/21.

Både Djurgården och Hammarby kommer att vara stora underdogs i sina respektive matcher. Men båda lagen har visat god form på senare tid och kommer att hoppas kunna överraska sina motståndare.

Malmö FF har en lättare lottning

Malmö FF fick en lättare lottning i den första kvalomgången till Champions League. De ska möta litauiska mästarlaget Žalgiris Vilnius.

Žalgiris Vilnius är ett av Litauens mest framgångsrika lag och har vunnit ligan vid nio tillfällen. Men de har aldrig spelat i Champions League tidigare.

Malmö FF kommer att vara klara favoriter i sin match mot Žalgiris Vilnius. Men laget får inte ta något för givet, utan måste prestera på topp för att ta sig vidare till nästa omgång.

Kalmar FF missar Champions League-kvalet

Kalmar FF missar Champions League-kvalet efter att ha förlorat mot polska Jagiellonia Białystok i den tredje kvalomgången till Europa Conference League.

Kalmar FF gjorde en bra match mot Jagiellonia Białystok, men förlorade till slut med 1-0. Det innebär att Kalmar FF missar Champions League-kvalet och får istället spela i Europa Conference League.

Europa Conference League är den tredje högsta nivån av europeisk klubbfotboll, efter Champions League och Europa League. Kalmar FF kommer att vara ett av de svenska lagen som deltar i turneringen.


Comments